Nou espai web sobre Activitat Docent i Intel·ligència Artificial

Descarregar Pdf

Fa uns dies des de Suport i Assessorament a l'Activitat Docent vam fer públic https://adia.udl.cat, un lloc dedicat a l’Activitat Docent i Intel·ligència Artificial (ADIA). Què podeu trobar-hi? 

Sabedors de la gran quantitat de notícies que dia rere dia sorgeixen sobre Intel·ligència Artificial, a la web d’ADIA destriem les relacionades amb aquesta tecnologia en els casos en què es pot aplicar a l’activitat docent tant pel professorat com per l’estudiantat. 

Tant si ja us heu endinsat en les possibilitats que ofereix la IA com si encara no, us oferim un punt de partida amb aspectes que us poden interessar. Capacitat d’adaptació del professorat en relació amb l’ús d’aquesta tecnologia, detecció de plagi, consideracions pel que fa a com emprar-la dins les diferents matèries i altres escenaris. 

L'estudiantat ja ha incorporat aquesta tecnologia en el seu dia a dia acadèmic. Per aquest motiu també s’ha contemplat un espai amb idees i consideracions que poden ajudar-los a millorar com la utilitzen. Conscients d‘aquest nou escenari, el professorat també hi pot trobar propostes d’ús, recomanacions i bones pràctiques. 

Tot just estem iniciant les primeres passes en aquest nou camí, però ja es pot començar a intuir que caldrà reforçar el pensament crític, les tasques significatives i tenir una alta consciència ètica. 

Per altra banda, l’espai web també recull una sèrie d’eines que poden ser d’utilitat. No pretenem elaborar un repositori exhaustiu, ja que som conscients de la gran quantitat d’eines que existeixen i que aniran sorgint. Però sí que pensem que és important tenir a mà les més conegudes i les que considerem més rellevants dins l’àmbit educatiu universitari. 

Finalment, pensem que cal destacar dins la web l’apartat de notícies i el de formació sobre IA. En aquesta darrera secció podeu trobar enregistraments de sessions junt amb píndoles de curta durada que posen èmfasi en aspectes puntuals que us poden ser d’utilitat.

Enric Bescó - Unitat SAAD