Ofimàtica

Captura de Libreoffice

Libreoffice

Una suite d'oficina que inclou Writer, un processador de texts, Calc, un full de càlcul, Impress, un editor de presentacions, Draw, una aplicació de dibuix i de diagrames, Base, una base de dades, i Math, per crear fòrmules matemàtiques.

Enllaç a libreoffice.org

 

Captura de Scribus

Scribus

Programari de disseny professional i maquetació de pàgines, amb administració de colors CMYK, eines de dibuix vectorial i llenguatges de marcatge tal com LaTeX o Lilypond.

Enllaç a scribus.net

 


Presentacions

Captura de Canva

Canva

Eina en línia de disseny i creació de presentacions, vídeos i continguts multimèdia, amb grans capacitats de treball en equip i una àmplia base de plantilles i recursos gratuïts.

Enllaç a canva.com

 


Edició i retoc d'imatges

Captura de GIMP

GIMP

Programari que proporciona possibilitats professionals d'autoria i composició d'imatges de mapa de bits en la majoria de formats més utilitzats, així com de retoc fotogràfic.

Enllaç a gimp.org

 

Captura de Inkscape

Inkscape

Editor de gràfics vectorials basats en SVG i enfocat a la creació d'il·lustracions, dibuixos animats, clipart, logotips, tipografia i diagrames.

Enllaç a inkscape.org

 


Tractament de vídeos

Captura de Shotcut

Shotcut

Edició de vídeo no-lineal sobre una línia de temps amb diverses pistes que accepten diferents tipus d'arxiu. Suporta GPU i disposa de diversos filtres de vídeo i àudio.

Enllaç a shotcut.org

 

Captura de Handbrake

Handbrake

Converteix i comprimeix arxius de vídeo i àudio de gairebé qualsevol format a MP4, MKV i WebM, entre altres. També retalla o canvia la mida dels fotogrames, restaura vídeos i permet afegir-hi subtítols.

Enllaç a handbrake.fr

 

Captura del editor de video de Windows 10

Editor de vídeo de Windows 10/11

Creació ràpida i senzilla de clips de vídeo, inclosa de sèrie amb Windows 10/11. Aporta un conjunt d'eines de creació i edició per incloure-hi música, text, moviment i efectes 3D

Enllaç al tutorial de l'editor de vídeo de Windows 10/11

 


Edició de so

Captura Audacity

Audacity

Edició d'àudio digital, amb capacitat d'enregistrament de so de diferents fonts. Inclou efectes i postprocessaments com el retallat de la duració dels clips, la normalització del volum, o l'esvaïment.

Enllaç a audacityteam.org

 


Modelat 3D

Captura de Blender

Blender 3D

Programari lliure i gratuït dedicat a l'edició tridimensional, amb eines de modelatge, edició de materials, il·luminació i render, animació, efectes visuals, composició d'escenes, simulació de fluids i partícules, captura de moviments, edició de vídeo i impressió 3D.

Enllaç a blender.org

 

Captura de Makehuman

Makehuman

Tractament d'imatges 3D que genera figures humanoides a partir de diferents paràmetres configurables. Ofereix la possibilitat d'incloure-hi complements com roba o accessoris, i de posicionar-los en una postura concreta per poder exportar-los o renderitzar-los.

Enllaç a makehumancommunity.org

 


Votacions

Captura de Clic UdL

Clic UdL

Eina en línia que permet plantejar preguntes durant diferents sessions a grups presencials (durant una classe a l'aula, per exemple), de manera que els participants puguin respondre-les en temps real a través dels seus dispositius mòbils.

Enllaç a clic.udl.cat

 


Internet

Captura de Thunderbird

Thunderbird

Gestor de correu electrònic. Proporciona la possibilitat de configurar diversos comptes de correu, gestionar llistes d'adreces, calendari, tasques, grups de discussió, missatgeria instantània i canals RSS.

Enllaç a thunderbird.net

 

Captura de FileZilla

FileZilla

Un client FTP (protocol de transferència de fitxers) lliure i de codi obert que suporta protocols FTP, SFTP i FTPS. Inclou una vista simultània del llistat de llocs, el registre de missatges, la vista de fitxers i la cua de transferències.

Enllaç a filezilla-project.org

 

Captura de Penpot

Penpot

Prototipatge d'entorns web accessible en línia i que permet el treball col·laboratiu en temps real. Ofereix eines basades en gràfics vectorials i pensades per a dissenyadors i desenvolupadors.

Enllaç a penpot.app

 


 

 

NOTA: Des de Suport i Assessorament a l'Activitat Docent proposem aquest llistat d'eines a mode d'exemple, però no ens podem responsabilitzar del correcte funcionament dels seus enllaços oficials ni problemes associats al seu ús.