El millor programari per ser autosuficient

Un llistat amb les millor eines digitals gratuïtes disponibles per aquest curs 21/22

Descarregar Pdf

Cada cop són més les aplicacions sense cost inicial de les que disposeu per treballar de manera autònoma en qualsevol àmbit de la informàtica. Actualment, a més a més, hi ha una gran disponibilitat d'eines al núvol, de manera que la majoria de tasques es poden realitzar fent anar programari en línia, sense necessitat d'instal·lar-se cap aplicació al vostre dispositiu.

Aquest mètode tot sovint us ofereix la possibilitat de no haver d'emmagatzemar de manera local els arxius, el qual és molt pràctic per anar alternant entre el despatx i casa vostra, per exemple. I en alguns casos, fins i tot, es dona l'opció d'accedir-hi des d'un dispositiu mòbil, augmentant d'aquesta manera la mobilitat i l'agilitat a l'hora d'editar qualsevol mena d'arxiu o de projecte en qualsevol moment del dia.

A causa d'aquest increment incessable en el nombre de programaris disponibles, és més que probable que gran part de l'oferta actual no encaixi en les vostres necessitats particulars, o que tingui mancances o inconvenients difícils de detectar a primera vista. És per això que, per tal d'estalviar-vos la tasca de recerca i de prova de diferents eines, des de la nostra unitat hem estat investigant i n'hem testejat un bon nombre, i les hem enllaçat a un apartat de la web de manera que us sigui més fàcil decidir-vos per quina us pot ser de més utilitat.

A la pàgina que podeu trobar a continuació veureu dos llistats: Primer el d'eines per instal·lar de manera local (sobre PC, tot i que alguna pot ser que tingui versió per dispositius mòbils), i a continuació una segona enumeració amb eines per treballar en línia, a les quals podreu accedir directament des del vostre navegador web. Si el que voleu és fer alguna prova, el més fàcil és començar amb les eines d'aquest segon grup, ja que no requereixen pràcticament cap acció per part vostra. Més endavant, si cerqueu més potència i possibilitats, sempre podeu adreçar-vos al llistat de programari instal·lable i descarregar-vos el que més creieu que s'adeqüi a les vostres necessitats.

Enllaç: PROGRAMARI GRATUÏT

Jaume Bitterhoff - Unitat SAAD